Get Adobe Flash player

Om Nina

Rocktjejen Nina Söderquist har kallats Londons musikaldrottning och lovordats av världspress för sina framgångar i Londons West End med musikalen SPAMALOT. Turnerat med Björn Skifs och BADROCK, Rockat arenor världen runt med flera ROCK & QUEEN turnéer.

Under sina 25 år i branschen har Nina har bott och arbetat över hela världen. Hon började som entertainer på Sunwing fortsatte med dansband, soul, jazz, pop och coverband för att till slut landa i rockmusiken. Hon har arbetat i showkonceptet Wallmans salonger, spelat fars och varit programledare. 

Det stora genombrottet kom hösten 2007 då hon tog hem rollen som Lady of the Lake i TV3s succésatsning ”West End Star”. Hon flyttade till  London för att spela huvudrollen i Monthy Pythons musikal Spamalot – den största roll som spelats av en svensk i West End på mycket länge. Meatloaf och Phil Collins är bara några av de världsstjärnor som sett och lovordat henne. Det blev över 500 föreställningar. Hon spelade även huvudrollen då musikalen sattes upp i Sverige. 

Nina har medverkat i flertalet internationella Talkshows så som ”BBC Morning Show” och ”Alan Titchmarsh show” i Storbritannien med 40 miljoner tittare. Här i Sverige har vi kunnat se henne i bland annat Allsång på Skansen, Så ska det låta, Do-bi-do, ”Tack för musiken", Tv4 morgon och Gomorgon Sverige. 

2009 medverkade hon i Melodifestivalen med låten "Tick Tock". Hon har medverkat i produktioner som ”Raphsody In Rock”, ”Stjärnklart”, ”On Stage”, ”Champions of Rock”.

Nina är fältartist. Som en sjungande Kapten anlitas hon av den Svenska försvarsmakten för att underhålla de svenska styrkorna nationellt o internationellt. Nina har bl a varit i Afghanistan, Kosovo, Liberia & Mali. 

Sommaren 2016 jobbade Nina med Björn Skifs, Sanne Salomonsen, Lisa Nilsson, Tommy Nilsson, Mats Ronander i legendariska BADROCK. Björn hade tidigare sjungit duett med Nina i SVT:s ”tack för musiken” och fastnat för den fantastiska artisten. Det blev totalt 8 utsålda föreställningar med runt 30 000 besökare i Borgholms Slottsruin.

Nina & Björn Skifs släppte den 22/9 sin duett "GOODBYE" som Nina skrivit. 

Du kan höra Nina som radiopratare på kanalen "ROCK KLASSIKER" och snart ser ni henne rocka loss in showen "ROCK THE NIGHT" tillsammans med bl a Kee Marcello, johan Boding & Stefan Odelberg.

Spotify - Goodbye

Spotify - Vilsen och rädd

Spotify - Kärlek