Get Adobe Flash player

Om Nina

Hon har kallats Sveriges och Londons musikaldrottning och lovordats av världspress för sina framgångar i Londons West End. Turnerat med Björn Skifs och BADROCK, Rockat arenor världen runt med flera QUEEN turnéer.

Nina Söderquist har utstrålning som berör, en otrolig bredd som artist, humor och en röst av världsklass.

Nina har bott och arbetat över hela världen och med sina 20 år i branschen är hon långt ifrån någon nykomling. Hon började som entertainer på Sunwing Resort Mallorca, fortsatte med dansband, soul, jazz, pop, schlager, metal och coverband för att till slut landa i rockmusiken. Hon har arbetat i showkonceptet Wallmans salonger, spelat fars och varit programledare. 

Det stora genombrottet kom hösten 2007 då hon tog hem rollen som Lady of the Lake i TV3s succésatsning ”West End Star”. Det bar av till London för att spela huvudrollen i Monthy Pythons musikal Spamalot – den största roll som spelats av en svensk i West End på mycket länge. Meatloaf och Phil Collins är bara några av de världsstjärnor som sett och lovordat henne. 

Nina har medverkat i flertalet internationella Talkshows så som ”BBC Morning Show” och ”Alan Titchmarsh show” i Storbritannien med 40 miljoner tittare. Här i Sverige har vi kunnat se henne i bland annat Allsång på Skansen, Så ska det låta, Do-bi-do, ”Tack för musiken", Tv4 morgon och Gomorgon Sverige. Hon har medverkat i produktioner som ”Raphsody In Rock”, ”Stjärnklart”, ”On Stage” och ”Champions of Rock” och som den breda artist hon är har hon samarbetat med i stort sett hela den svenska artisteliten.

Sommaren 2016 jobbade Nina med Björn Skifs, Sanne Salomonsen, Lisa Nilsson, Tommy Nilsson, Mats Ronander i legendariska BADROCK. Björn hade tidigare sjungit duett med Nina i SVT:s ”tack för musiken” och fastnat för den fantastiska artisten. Det blev totalt 8 utsålda föreställningar med runt 30 000 besökare i Borgholms Slottsruin.

 

Just nu jobbar Nina med sitt album där hon bl a kommer göra några intressanta duetter och samarbeten.

 

Följ Nina på Instagram

Spotify - Faller himlen ner

Spotify - Vilsen och rädd

Spotify - Kärlek